advertise

سرمایه گذاری در تولید صابون

سرمایه گذاری در تولید صابون

براساس آمار موجود سرانه مصرف صابون در کشورمان نزدیک به یک کیلوگرم در سال است که در برخی موارد از کشورهای دیگر بالاتر است که به اعتقاد کارشناسان این نکته بیانگر اهمیت بهداشت در جامعه ایران زمین است. اما آیا واقعا تا به امروز از خودتان پرسیده اید وقتی یک قالب صابون از فروشگاه خریداری می کنید چه گردش مالی یا سرمایه گذاری مشخصی برای تولید آن وجود دارد؟ یا اینکه مراحل و شرایط تولید آن چگونه است؟ در این گزارش در گفت وگو با جمشید فروزش، دبیر انجمن صنایع تولیدکنندگان بهداشتی و آرایشی کشور به روند تولید، سرمایه اولیه برای راه اندازی خط تولید و وضعیت بازار مصرف و خریدوفروش این کالای بهداشتی پرداخته ایم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرصت امروز، به طور کلی تولید صابون در ایران زمین به شکل نیمه صنعتی و قدیمی بیش از ۹۰سال قدمت داشته و در بخش تولید صنعتی ۶۰ سال تجربه تولید داریم. جمشید فروزش با بیان این جملات می افزاید: اکنون براساس آمار و اطلاعاتی که در اختیار داریم حجم مصرف سالانه صابون در ایران رقمی نزدیک به ۶۰ هزار تن است که به دلیل افزایش تولید مایع دستشویی و شامپو بدن در حال کاهش است. هرچند نباید فراموش کنیم این روند در سراسر جهان کاملا طبیعی بوده است. در کشورهای توسعه یافته دقیقا این روند تکرار شده و نشان از ضعف این صنعت نیست.


صابون روبی

فعالان اصلی بازار

این مقام صنفی تعداد واحدهای تولیدی بزرگ و متوسط صابون ایران را شش واحد تولیدی اعلام کرده و می گوید: این تعداد تولیدکننده صنعتی اکنون سهم قابل توجهی از تولیدات بازار را به خود اختصاص داده اند و سایر تولیدکنندگان به صورت کارگاهی و کاملا سنتی مشغول به ارائه محصولات خود به بازار هستند و تولیدکنندگان مطرح به ترتیب میزان سهم از بازار عبارتند از شرکت پاکسان، شرکت گلتاش، شرکت یونیلیور، شرکت داروگر، شرکت بهداد و شرکت پاکنام. دبیر انجمن صنایع بهداشتی و آرایشی کشور درباره حضور سرمایه گذاران جدید در این صنعت معتقد است که امروز بازار این کالای بهداشتی اشباع شده است. تا جایی که ظرفیت تولیدی تولیدکنندگان هم در همه شیفت های کاری خود مشغول نیستند. اما لازم است اگر فردی طرحی برای سرمایه گذاری دارد با توجه به میزان مورد نظرش از تولید، در این بازار ابتدا تحقیق کرده و سپس برای ورود برنامه ریزی کند. به گفته این مقام صنفی، بخش های مختلف یک کارخانه تولیدی صابون به صورت صنعتی عبارت است خطوط تولید، خطوط بسته بندی، فضای انبار و سالن تولید و در نهایت ساختمان های اداری که همه این موارد دقیقا براساس میزان تولید و نوع تولید طراحی خواهند شد.

دبیر انجمن صنایع بهداشتی و آرایشی کشور درباره حضور سرمایه گذاران جدید در این صنعت معتقد است که امروز بازار این کالای بهداشتی اشباع شده است. تا جایی که ظرفیت تولیدی تولیدکنندگان هم در همه شیفت های کاری خود مشغول نیستند. اما لازم است اگر فردی طرحی برای سرمایه گذاری دارد با توجه به میزان مورد نظرش از تولید، در این بازار ابتدا تحقیق کرده و سپس برای ورود برنامه ریزی کند.
دبیر انجمن صنایع بهداشتی و آرایشی کشور درباره حضور سرمایه گذاران جدید در این صنعت معتقد است که امروز بازار این کالای بهداشتی اشباع شده است. تا جایی که ظرفیت تولیدی تولیدکنندگان هم در همه شیفت های کاری خود مشغول نیستند. اما لازم است اگر فردی طرحی برای سرمایه گذاری دارد با توجه به میزان مورد نظرش از تولید، در این بازار ابتدا تحقیق کرده و سپس برای ورود برنامه ریزی کند.
به گفته این مقام صنفی، بخش های مختلف یک کارخانه تولیدی صابون به صورت صنعتی عبارت است خطوط تولید، خطوط بسته بندی، فضای انبار و سالن تولید و در نهایت ساختمان های اداری که همه این موارد دقیقا براساس میزان تولید و نوع تولید طراحی خواهند شد.
وی روش های تولید صابون را به طور کلی به دو بخش عمده یعنی پخت پیوسته و دیگ پخت (سنتی) تقسیم بندی کرده و اضافه می کند: در ایران کل تولید به روش دیگ های پخت انجام می شود و تنها دو خط تولید پیوسته آن هم غیرفعال داریم که یکی در خرمشهر و دیگری واحد بسیار کوچکی در شرکت پاکنام است.
فروزش درباره علل غیرفعال بودن خطوط یاد شده تصریح می کند: مهم ترین علت غیرفعال بودن خطوط پیوسته یادشده ناتوانی در فروش و اختصاص بخشی از سهم بازار به خودشان است. اما درباره خط تولید خرمشهر این ضعف مدیریتی بوده که به زمینگیر شدن سرمایه گذاری یادشده انجامیده است.


صابون روبی

بازارهای صادراتی

وی درباره بازارهای صادراتی صابون تولید شده در ایران می گوید: اکنون بازارهای صادراتی صابون کشورمان بسیار محدود است و بیشتر در کشورهای افغانستان، آسیای میانه و در حد بسیار محدودی در عراق بازارهای صادراتی را به خود اختصاص داده ایم. این درحالی است که تقریبا ۷۰درصد از صابون های صادراتی هم مربوط به صابون های رختشویی یا همان صابون های قهوه ای رنگ نوستالژیک است.
اگرچه لازم به یادآوری است که از لحاظ تکنولوژی تولید و همچنین دستگاه های نصب شده هیچ تفاوتی با خطوط تولید روز دنیا نداریم و امکانات تولیدی قابل توجهی اکنون در کشورمان وجود دارد. به عنوان مثال امروز دومین تولیدکننده بزرگ جهان که در زمینه تولید صابون های لایه بردار فعالیت می کند یعنی شرکت یونی لیور در ایران حاضر است.
به اعتقاد وی، این توانمندی و حجم تولید قابل توجه و متناسب با نیاز بازار همراه با تنوع قابل قبول صابون های تولیدی ایران باعث شده تا قاچاق در این محصول خاص جایگاه ویژه ای نداشته و تهدیدی برای تولیدات داخل محسوب نشود، اگرچه واردات غیرقانونی در این زمینه داریم ولی همان طور که قبلا نیز اشاره شد تهدیدی برای تولیدکنندگان داخلی نیستند.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.